Valamennyi általunk használt (Studex) fülbevaló antiallergén, nikkel-, ólom-, kadmium- és kobaltmentes. Így megfelelnek az EU nikkelrendeletének, valamint az amerikai FDA-irányelveknek (Amerikai Élelmiszer – és Gyógyszerhatóság).

Mit is jelent a „nikkelmentes”?

A nikkellel manapság számos formában találkozhatunk, pl. ékszerekben, szemüvegkeretekben, karórákban, cipzárakban, gombokban, csatokban vagy ollókban. Az egyéb anyagok mellett sok acél is tartalmaz nikkelt. Még a fejes saláta és a csokoládé is. Sőt, még a drága divatékszerek is jelentős nikkeltartalommal rendelkezhetnek. Mivel sok ember allergiás a nikkelre, az EU nikkelrendelete előírja, hogy hetente mennyi nikkel érintkezhet a bőrrel. Fülbevalók esetén ez a mennyiség négyzetcentiméterenként 0,2 mikro-gramm lehet hetente (azaz a gramm milliomod része). A Studex fülbevalói alaposan túlteljesítik ezt az előírást, mert gyakorlatilag nikkelmentesek.

Mi az az orvosi fém?

A Studex által használt orvosi fém a nem rozsdásodó, 316L jelzésű acél. Mint minden acélfajta, ez is tartalmaz nikkelt. A fülbevalóink nikkeltartalma azonban nem éri az EU nikkelrendeletében meghatározott értéket, így gyakorlatilag nikkelmentesnek tekinthetők és mind belőhető, mind csere fülbevalóként alkalmazhatók. Ezt az acélfajtát használják a sebészetben is, pl. olyan implantátumként, amely minden káros mellékhatás nélkül egész életen át a testben maradhat.

A megfelelő ápolás elengedhetetlen a szép és egészséges fül érdekében.

Sokkal nagyobb öröme lesz az új fülbevalókban, ha a fülbelövést követően betartja a kezelési előírásokat és nem feledkezik meg a rendszeres ápolásról.

  • Csak tiszta kézzel nyúljon a fülhöz és a fülbevalóhoz.
  • Feleslegesen ne nyúljon a fülbevalóhoz, illetve ne vegye ki azt.
  • Ne szorítsa a kapcsot szorosan a fülre. A kapocsnak mindig a fülbevaló szárának hátsó részén kell elhelyezkedni, mert ez biztosítja a megfelelő szellőzést. Ott található a fülbevaló kapcsának megfelelő rögzítését biztosító perem.

Hogyan segíthető elő a gyógyulást?

  • Legalább 6 hétig ne vegye ki a belőtt fülbevalót a fülcimpából, és legalább 12 hétig ne vegye ki a fülbevalót a fül porcos részéből.
  • 6 hét (fülcimpa), illetve 12 hét (porc) után a belőtt fülbevaló kivehető és a kívánt fülbevalóval kicserélhető.
  • Az első 5 hónapban (fülcimpa esetén ), illetve 12 hónapban (porc esetén) nehéz fülbevalót ne használjon. A fülbevaló szára nikkelmentes orvosi acélból, illetve egyéb antiallergén anyagból készüljön.
  • Ügyeljen arra, hogy a friss lyuk ne érintkezzen hajlakkal, samponnal, illetve szappannal. Zuhanyzás vagy fürdés után alaposan öblítse le a fület vízzel, majd kenje be a Studex utókezelő termékeivel.
  • A fülbelövés után közvetlenül jelentkező kisebb fokú duzzadás és pirosodás normális jelenség. Ha betartja a kezelési útmutatóban foglaltakat, ezek a tünetek 48 óra után megszűnnek. Erőteljes fájdalom, duzzadás vagy pirosodás esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz.

Jelentkezz be hozzánk!

Várunk sok szeretettel!